Přehlídka Tygrů v Taiji Akademii

0
35

Ve středu 16. prosince se konala Vánoční besídka Tygříků a Tygrů, dětských oddílů Taiji Akademie. Přišlo asi 40 dětí spolu se svými rodiči, prarodiči, sourozenci i kamarády, aby se všem pochlubily, co se u nás zatím naučily. 

 

Začátek patřil ukázce základních pohybových dovedností v kung-fu. S Tygříky si je mohly vyzkoušet i děti, které se přišly podívat. Na správné provedení cviků dohlíželi instruktoři a starší žáci Taiji Akademie.

Následovaly ukázky cvičení oddílů podle úrovně pokročilosti – od těch, kteří s námi cvičí teprve krátce, až po starší žáky.

Zlatým hřebem společného podvečera bylo vystoupení instruktorů a starších žáků. Předvedli náročnější sestavy beze zbraně (např. Dělové pěsti), pak i sestavy s kopím, šavlí a mečem. Všichni tito účinkující vyrostli v Taiji Akademii pod laskavým a zároveň disciplinovaným vedením Petra Donáta.

Petr Donát se věnuje trénování dětských oddílů už 15 let. Celým programem provázel a vysvětloval, jakým způsobem probíhá výuka kung-fu pro děti a mládež.

Na závěr dostaly všechny děti diplom a malý dárek.

 

Děkujeme Petrovi Donátovi za organizaci, instruktorům a starším žákům za pomoc při realizaci, dětem za to, že tak pěkně cvičí, a všem divákům za příjemnou atmosféru.

I v příštím roce pro vás chystáme řadu zajímavých akcí. Těšíme se na vás!