Ohlédnutí za pátečním čajovým setkáním

0
8

 

Na pravidelném čajovém setkání v Taiji Akademii se v pátek sešla skupinka 18 studentů a přátel Taiji Akademie. Tentokrát si pro ně Petr Donát připravil čaj puerh, což je vícenásobně fermentovaný čaj. Jeho tmavá varianta se nazývá shu puerh (tzv. zralý), v Číně se ale těmto čajům říká červené.

Přesněji šlo o čaj puerh tmavého typu (tipsový) ovoněný květy jasmínu s hladkou, ale silnou chutí, zjemněnou právě jasmínem. Čaj pocházel z Číny a byl pět let starý. Všem moc chutnal, některým pravidelným účastníkům dokonce nejvíce ze všech puerhů, které ochutnali.

Petře, díky, a těšíme se, co nás čeká za 14 dní.

 

A jak se večer líbil jedné z účastnic − Daniele Linhartové:

„Bylo to moc prima. Tentokrát se sešlo překvapivě hodně lidí, pili jsme krásně jemný puerh s jasmínem a pak nám Petr naservíroval ještě zelený čaj, dost neobvyklý, každopádně moc dobrý. Panovala přátelská atmosféra a našimi spojovacími tématy byly samozřejmě čaj a Tchaj-ťi :-) “