Kuchyně

Featured05
Na Talavanu pro vás vaříme s láskou. Říká se, že do jídla se vždy otiskne srdce člověka, který ho připravoval. Jídlo by vás mělo bavit, mělo by vám chutnat a mělo by být zdravé pro vaše tělo..

 

kuchyne02Jídla připravujeme z čerstvých surovin, snažíme se vyhnout polotovarům i mraženým potravinám. Pokud to jde, vaříme z bio surovin a např. brambory, mléko a sýry máme přímo od souseda. Časem bychom rádi nakupovali většinu potravin přímo od pěstitelů kolem.

Vnímáme přírodu a tak na jaře budeme vařit s chutí čerstvých (i divokých) bylinek, lehká a dobře stravitelná jídla, zatímco na podzim se v kuchyni objeví např. dýňové polévky a spousty jablečných závinů.

Ke snídani vám upečeme domácí chléb, vařit sladkou ovesnou kaši nebo shui fan – tradiční vodní rýži – řídkou rýžovou kaši, která má neutrální chuť a můžete si ji dochutit podle sebe, nebo ji jíst jen tak.. K tomu bude vždy ovocný nebo zeleninový talíř, domácí džem, pokud zrovna bude, tak domácí jogurt nebo sýr.

Oběd a večeře se ponese v asijském (thajském, korejském, indickém…) duchu – tedy více různých chodů, ze kterých můžete podle libosti ochutnávat – např. smažené tofu nudličky se sojovou omáčkou, pikantní žampiony se shi-itake, bombajský květák a k tomu kvalitní rýže nebo třeba čínské nudle.

Několik fotografií: „Jak vaříme na Talavanu“