Slaďte zdravě

0
7

 

Pokud se chystáte péct něco sladkého, měli bychom pro Vás tipy na zdravější variantu.

Rafinovaný bílý cukr (který způsobuje překyselení krve v organismu a tím oslabuje naši imunitu) můžete nahradit přírodními sladidly nebo cukrem třtinovým. Oproti bílému cukru obsahují cenné látky a minerály a při jejich výrobě se nepoužívají chemikálie. Obilná sladidla mají nízký glykemický index.
V našem bioobchůdku si můžete zakoupit například Sladěnku. Je to výtažek z naklíčeného ječmene − sladu, bez jakýchkoli konzervačních přípravků, konzistenci má jako hustší med. Je bohatým zdrojem vitamínu B6, niacinu a stopových prvků. Používá se samostatně, nebo jako přídavek do čaje, mléka, pečiva, kaší, šťáv, salátů apod. Na pečení je vhodná spíše do formiček.

Dále máme v nabídce javorový sirup (přírodní sladidlo získané zahuštěním mízy cukerného javoru, které obsahuje sacharózu, vitamíny řady B, vápník, železo a stopová množství minerálních látek), sirup z agáve a třtinový cukr.

K oslazení kaší a sladkých jídel můžete použít také sušené ovoce, např. hrozinky, brusinky, zázvor, banán, kustovnice atd.

Odvahu a dobrou chuť :-)